top of page

Jak z paneláku udělat moderní bydlení? Inspirace není nikdy dost.

Panelový dům na Vyšehradě je toho dalším důkazem. Někdy stačí vize a osvícený klient.) A pak už to jde samo. Částečná oprava domu již začala před lety, kdy byl vyměněn vstupní portál a prosklená stěna nad vstupem v antracitovém provedení. Jednalo se o zateplení fasády a opravu stávajících lodžií. Přemýšleli jsme jakým způsobem opravu navrhnout a co se případným zastíněním lodžií. Stínící posuvné panely se nám jevily jako dobrá volba. Někdy je ale třeba, aby vize ustoupily realitě. Finance na opravu byly limitované a přes počáteční nadšení se nakonec od tohoto řešení ustoupilo.


vizualizace


Nápadů není nikdy dost

V tomto případě nebylo o nápady nouze. Předseda je velmi činorodý a zručný muž. Který, když si něco vezme do hlavy, tak se hned nevzdává. Jeho nápad a následně i vlastnoruční výroba světleného označení domu včetně znázornění Topolu - jedná se o ulici Na Topolce je třešničkou na dortu. Korespondující zábradlíčka na oknech posouvají tuto rekonstrukci na úroveň novostavby.

Za zmínku určitě stojí designové zábradlí lodžií, které je řešeno v minimalistickém stylu.



Finance na prvním místě  Projekce i realizace je živý proces. Někdy je potřeba udělat změnu, přijmout výzvu, najít variantní řešení a to vše ruku v ruce musí jít s finančními možnostmi daného domu. Teď nás ještě čeká doložení realizace pro vyplacení dotace Nová zelená úsporám a je komplet hotovo.


Plánujete opravu domu, máte také vizi?  Nebo potřebujete radu? Zavolejte. Nezávazná konzultace u dobré kávy a něco z toho určitě vzejde. Těšíme se.









1 473 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page