top of page

Tip jak zateplit dobře. Chce to důraz na detail.

Důraz na detail

Zateplení dnes již není jen o nalepení izolace, ale o také o vyřešení mnoha detailů. Souběžně s technickým řešením, uvažujte také nad estetikou a funkčností.

Chce to důraz nejen na kvalitu, ale také  detaily. A od toho je projektant nebo architekt, který má za úkol navrhnout standart s přidanou hodnotou.

 

1)     Pořídíme si skryté kastlíkové žaluzie – ideálně si je pořiďte v rámci zateplení. Chtějí je jen někteří vlastníci? Nevadí, rozhodně zpracujte přípravu pro všechny. Lidé byty prodávají, pronajímají, tak ať mají možnost kdykoliv si nechat žaluzie demontovat.  

 



2)   Nové vstupní portály  - zamyslete se nad členěním, zda vyhovuje otevírání dveří, včetně případného stěhování, ženy s kočárky atd. Za nás ideální doporučení  vstupní dveře prosklít co nejvíce.  Pusťte světlo do domu je naše heslo.  

 




3)   Nová okna – po 15 a více letech je určitě na zvážení okna při zateplení fasády vyměnit. Dnes už je standard s trojskly.  Velká obava majitelů jsou utopená okna po zateplení. Zbytečně. V rámci výměny je možné vysadit okna na líc, tak aby okna utopená nebyla.  

Současně je možné také změnit původní barvu. Často navrhujeme barevná řešení, kdy rámy oken jsou v barvě béžové či šedé. Dodá domu moderní a elegantní vzhled. A nebojte, pokud na barvy rámů nejste připraveni ve vlastním bytě – mohou vnitřní rámy zůstat v barvě na jakou jste zvyklí.

 



4)   Nové balkony či lodžie,

kromě funkčních a technicky vyhovujícím standardům, je častá otázka jaká zábradlí, či výplně použijeme, jak vyřešíme stínění. Řešení je mnoho, a proto je ideálně probrat s projektantem či architektem ať navrhne řešení, takové  aby se zachoval původní vzhled domu a současně bylo pro vás uživatelsky vyhovující.

A to platí i pro následné používaní. Když zvolíte skleněnou výplň a na balkon je vidět, majitelé mají často pocit, že musejí různě balkon zakrývat před zraky kolemjdoucích. I zde je dobré zvážit jakou formou to budete řešit, aby formát byl jednotný – nebo případně místo skla už v projekci zvážit jinou výplň jako např. perforovaný plech, nebo moderní tyčové zábradlí atd. Možností je mnoho.

 

 



To je souhrn jen několika málo bodů, které se v rámci oprav stále opakují.

 

Architektonická studie je řešením

Pro názornost a rozhodování pomůže určitě na začátku odborná konzultace a následně názorná architektonická studie, která Vám ukáže, jak Váš dům bude po opravě vypadat.

41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page